Scores van kritisch lezen, wiskunde en schrijven van thuisonderwijs hoger dan regulier onderwijs

Brian D. Ray, Ph.D. heeft een onderzoek gedaan naar de scores op kritisch lezen, wiskunde en schrijven. Hij heeft dit vergeleken tussen studenten van thuisonderwijs en regulier onderwijs. Wat bleek? Thuisonderwijs scoorde op alle drie onderdelen beter. Er is gekeken naar de SAT score van 2014. Waardoor komt dit verschil?  Daar is nog niet verder naar gekeken. 

De SAT 2014-testscores van universiteitsgebonden homeschoolstudenten waren datzelfde jaar hoger dan het nationale gemiddelde van alle universiteitsgebonden senioren. Ongeveer 13.549 thuisonderwijs senioren hadden de volgende gemiddelde scores: 567 voor kritisch lezen, 521 voor wiskunde en 535 voor schrijven (College Board, 2014a). De gemiddelde SAT-scores voor alle universiteitsgebonden senioren in 2014 waren 497 voor kritisch lezen, 513 voor wiskunde en 487 voor schrijven (College Board, 2014b). De SAT-scores van de homeschoolstudenten waren 0,61 standaarddeviatie hoger bij lezen, 0,26 standaarddeviatie hoger in wiskunde en 0,42 standaarddeviatie hoger in schrijven dan die van alle universiteitsgebonden senioren die de SAT namen, en dit zijn opmerkelijk grote verschillen.

Er waren enkele demografische verschillen tussen homeschoolstudenten en alle studenten samen. Ten eerste waren de gezinsinkomens van de homeschool-studenten vergelijkbaar met die van alle studenten. Met betrekking tot etniciteit was bijvoorbeeld 72 procent van de homeschool-studenten blank, 5 procent was Aziatisch, Aziatisch-Amerikaans of Pacific Islander, en 4 procent was zwart of Afro-Amerikaans, terwijl van alle universiteitsgebonden senioren de overeenkomstige percentages 49 waren, 12 en 13. Het gemiddelde hoogste opleidingsniveau van de ouders was opmerkelijk hoger voor de thuisschoolleerlingen dan voor alle leerlingen.

Deze point-in-time beschrijving van SAT-scores laat eenvoudig zien dat de testscores van homeschool-studenten hoger zijn dan het nationale gemiddelde voor alle studenten. Er is geen zorgvuldige analyse van deze scores gedaan om te bepalen of bepaalde achtergrondvariabelen de verschillen in scores statistisch kunnen verklaren. Deze relatief hoge SAT-scores van thuisopgeleide studenten komen overeen met hun hoge SAT-scores in eerder onderzoek en met onderzoeksresultaten over het algehele succes van universiteitsstudenten die thuisonderwijs hebben genoten (Gloeckner & Jones, 2013; Murphy, 2012; Ray & Eagleson, 2008).

Door: Brian D. Ray, Ph.D. 7 juni 2016 Link onderzoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *