Inspiratie

Op deze pagina staan allerlei inspiratie initiatieven over 100% leven, leren en werken in vrijheid. Heb je een tip? Geef het hier door.

#leveninvrijheid

Seth Godin: Stop stealing our dreams

On the future of education & what we can do about it. His free e-book on what education is for is called STOP STEALING DREAMS and it’s been downloaded millions of times since it launched in January, 2012.

Puvida Movement

Sjoerd Alblas creëert met zijn bedrijf een nieuwe werkelijkheid. Een nieuw paradigma: “We redesign, refine & rebuild the infrastructure of the digital world, creating digital fertile organic soil so the seeds of the new paradigm can grow.” Website en Instagram

Feel the Breeze Family

Rianne, Gerben en Benjamin (2) leven op hun jacht en zeilen de wereld rond. “Rianne, Gerben & Benjamin,✎ business couple traveling around the world with their kid.” Website, Youtube en Instagram.

Life is a choice

Anja en Christiaan hebben hun huis verkocht en reizen in hun camper met hun kids Hannah (4) en Tom (2) door Europa. “Live by choice, not by chance”. Website en  Instagram.

Travel to wonderland with us

Gaby en Jerry wonen in Portugal met hun kids Bor en Zen. Daar creëren ze een leer plek voor gelijkgestemde gezinnen met kids. “We wonen als nomaden gezin in een grote Amerikaanse camper opzoek naar onze droomplek in 🇪🇸 of 🇵🇹“. Website en Instagram 

Roots of Love

Inge woont met haar man Brother, kids Munai en Lila in een yurt in Portugal. “Yurt Living 🌲 Unconditional parenting 🍀Unschooling ☘️ Free birthing 🌿 Living life our own way 🌱Guided by nature 💚 Forever organic non-gmo human 🌵”. Instagram.

The Wayfarer Family

Een familie die reist en aan unschooling doet. Planet Lovers,  Half NZ – Half Italian. Social Media Management. Videography Photography. Unschooling

#lereninvrijheid

Freedom to learn

Peter Gray schrijft in zijn blogs over de rollen van spel en nieuwsgierigheid als basis voor leren. Hij is auteur van het boek Freedom to learn. Wat mij betreft de bijbel over spelen. Blog.  

Een familie van 6 die al ruim 3,5 jaar onderweg zijn en 28 landen hebben aangedaan. Huidige locatie: Istanbul. Als reizend gezin brengen ze elke 4-6 weken door in een nieuw land. Hun doel is om naar 50 landen te reizen als primair middel van onderwijs voor hun vier meiden. 

Meertalig opvoeden: Enkele mythes en waarheden uitgelicht

Deze blogpost tracht een overzicht te geven van enkele mythes en waarheden die rond meertalig opvoeden bestaan en sluit af met enkele praktische tips voor ouders.

Meertalig opvoeden: Neuronen discrimineren niet.

Orhan Agirdag kent de voordelen van een meertalige opvoeding. Toch was het met een bang hartje dat hij en zijn partner besloten om hun zoontje in het Nederlands én Turks op te voeden. Want wat als ze hem juist kansen ontnemen door hem een taal van kleur mee te geven?

Ms Fab. Ana Lorena Fabrega – Blog

Een gepassioneerde edupreneur die buiten het klaslokaal leeralternatieven bouwt om de status quo in het onderwijs te doorbreken. Instagram. Twitter

Lulastic Blog

Lucy AitkenRead over unschooling, thuisonderwijs en goede artikelen. “Shift your home education from panic to flow. Join over 500 parents who’ve taken my unschooling course DISCO.” Website,  Facebook en Instagram.

Free Range Kids

Lenore Skenazy liet. haar 9-jarige meisje alleen in de metro rijden, schreef er een artikel over werd, in de media bekritiseerd en ‘America’s Worst Mom’ bestempeld. Ze is deze blog begonnen om uit te leggen dat ze dol is op veiligheid – helmen, veiligheidsgordels en  gebitsbeschermers. Maar ze gelooft niet dat kinderen elke keer dat ze weggaan, de kids deze beveiligingen nodig hebben. Website.

Unschooled Blog 

Emma Hosfeld. Schrijfster van Unschooled Blog en Podcast. Instagram. 

Galileo online education: 8-18 jr

De wereldwijde, vooruitstrevende school voor zelfsturende studenten, ouders en edupreneurs. Ontgrendel echte skills, krijg persoonlijk mentorschap en werk samen met studenten over de hele wereld. Online onderwijs van wereldklasse met 7 wereldwijde leercentra. Voor kinderen van 8-18 jaar. Website.

Stark Raving Dad

Issy Butson schrijft over homeschooling en heeft een podcast. “Home educating dad. I create words, podcasts and films that calm the waves of homeschooling doubt.” Website, podcast en Instagram.

Jagen, verzamelen en opvoeden

Michaeleen Doucleff raakte voortdurend in een machtsstrijd met haar peuter. Het voelde niet goed. Het voelde als iets wat vooral in westerse gemeenschappen voorkomt. Ze ging samen met haar kind op reis om te onderzoeken hoe de opvoeding in traditionele gemeenschappen verloopt. Ze stak haar licht op bij de Hadzabe, jager-verzamelaars in Tanzania, en bij een Maya- en Inuitgemeenschap. Hadden zij geen gezeur over de afwas? En hoe kon dat dan? In Jagen, verzamelen, opvoeden neemt ze je mee in wat ze leerde tijdens haar reis.

Laura Grace Weldon

Schrijver, dichter, editor. Schrijft sterke boeken, blogs en artikelen.”Free Range Learning, Creative Living, Gentle Encouragement, Big Questions, Poetry, Occasional Drollery.” Website, Twitter, Facebook.

Im_hjerte

Ingrid Marie Hjertefølger (moeder van 4 kids) post berichten over vegan, permacultuur en duurzaamheid vanuit haar slimme natuurwoning in Noorwegen. Instagram en Ted talk

Nederlandse Vereniging voor Thuisonderwijs

Helemaal nieuw in het onderwerp thuisonderwijs? Dan vind je hier de eerste informatie. Wat is thuisonderwijs eigenlijk? Kan iedereen ervoor kiezen om het te geven en hoeveel kinderen krijgen thuisonderwijs in Nederland? En hoe gaat dat dan in zijn werk? Antwoorden op deze en andere vragen vind je op deze website.

#werkeninvrijheid

Wonderlijk Werken

Diana en Steven Zwerink reizen al 10 jaar als digitale nomaden gezin rond over de wereld. Met hun bedrijf coachen ze mensen om ook te leven in vrijheid en op je eigen voorwaarden. “Nomad Business Academy voor ondernemers (in spé)👩🏻‍💻 die verlangen naar een vrij en reizend leven🌴 door waardevolle online programma’s te verkopen.” Website en Instagram.

Dagelijkse discipline met Djack Littel

Djack heeft een bijzondere stevige manier van werken waar hij door schade en schade is achter gekomen. “💥 De zwaarst opgeleide militair van Nederland. Volbracht 4 (!) van de zwaarste militaire opleidingen ter wereld. En: KONING van diepe slaap”. Website en Instagram.

Pink

Anne Fermont werkt op haar eigen voorwaarden op Ibiza. “Live the life you want 🌈Live your true colour, 🧚🏼Live free, feel free, be free, 💜Find (inner)freedom in your life & business.” Website en Instagram

Tim Ferris – boeken, blog, podcast

Enkele boeken: Tribe of Mentors — Short Life Advice from the Best in the World, Tools of Titans — The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers, The 4-Hour Chef — The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life, The 4-Hour Body — An Uncommon Guide to Rapid Fat Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman, The 4-Hour Workweek — Escape 9–5, Live Anywhere, and Join the New Rich. 

Ook heeft Tim een Podcast en een Blog.  

#bewegeninvrijheid

Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode gaat over ademen, kou en commitment. Leer van The Iceman himself. Website en App.

Fitnessprogramma 10X

Hoe je 10x fitter, sterker wordt, door 90% van je gebruikelijke workout time eruit te knippen. Dit kan in 2 x 15 minuten door de wetenschappelijke aanpak. Website, App.

Ademwinst

Leer dieper slapen, beter presteren en sneller herstellen door een verbeterde ademhaling. Verminder stress, angst en pijn en vind controle, kracht en rust. Website en Instagram.

Gravelrides CC

De mooiste gravelrides van NL. Website en Instagram. Op de website van Fietssport staan routes en klassiekers.

Gaia 

Op Gaia kun je yoga and meditatie volgen op jouw eigen niveau. Website en Instagram.

#gezondevrijheid

Daniels Tandheelkunde

In deze kliniek voor restauratieve & esthetische tandheelkunde gaat Nurcan Yilmaz veel verder dan standaard advies voor kids. Oorzakelijk zoekt zij naar oplossingen voor kids dmv te kijken naar het adempatroon, de bouw van gezicht, gebruik van ritalin en nog veel meer.

Tineke Schaper, klassiek homeopaat

Homeopathie is een geneeswijze die het natuurlijke afweersysteem van het lichaam stimuleert. Met afweer wordt niet alleen het lichamelijke afweersysteem bedoeld, maar ook het vermogen om met stress en emoties om te gaan. Website.

Fuego Orthomoleculair diëtist

Fit, gezond en slank door pure en onbewerkte voeding. Verhoog je weerbaarheid en gebruik voeding als medicijn. Ook voor online trajecten en programma’s. Website, Facebook, Youtube en Instagram.

Earthing en aarden

Clint Ober, de ontdekker van Earthing, vertelt over zijn ontdekking en zijn ervaringen. Ook enkele artsen vertellen over enkele studies, de achtergronden en hun ervaringen.

Epiphora Methode

Een missende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel. In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein toch flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde. Website.

Leef Bewust

De #1 School voor Holistische Gezondheid & Transformatie. “Samen maken we Nederland het Gezondste Land Ter Wereld”, dat is onze missie. Website en Instagram

German New Medicine & Germaanse Geneeskunde

De Germaanse Geneeskunde is niet alleen een nieuwe zienswijze binnen de geneeskunde, het staat voor een nieuw bewustzijn. Het is het besef dat ieder organisme over een onuitputtelijke creativiteit en buitengewone, zelfherstellende vermogens beschikt. Het is de erkenning dat iedere cel in ons lichaam is toegerust met een biologische wijsheid die wij delen met alle levende wezens. Website

L’aura Bewust

Praktijk voor zelfheling. 1:1, in groepen en ook op afstand. Website en Instagram.

Karin Kuijpers

Karin Kuijpers coacht mensen met astrologie en haar mediumschap. Website. Vanuit Athis begeleid Karin je in veranderingen en naar meer bewustwording over je gedrag en houding en biedt je tools om zelf de regie te nemen over je leven.

Mindvalley

Grootste online platform voor transformatie en persoonlijke groei. Website, Instagram, Facebook, Twitter en Youtube.

Gaia 

Gaia biedt de grootste online bibliotheek van transformerende video’s. Met meer dan 8.000 informatieve films, documentaires, yoga en meditatie. Website en  Instagram.

Christine Kiers, osteopaat  

Christine werkt samen met verschillende kinderfysiotherapeuten, fysiotherapeuten, cesar therapeuten gespecialiseerd in bekkenproblematiek, zwangerschapsbegeleiding en psychotherapeuten. Ze heeft een passie voor het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Website.