Wie is de alpinist Marc-André Leclerc ?

De Alpinist: Marc-André Leclerc. Wie is Marc-André Leclerc ? Ik kon aan het einde van deze docu mijn ogen niet droog houden.. wat een puurheid heeft deze kerel. Een moeder van hem die zegt: “I didn’t want to stay in the way of his passion..” en dat ook niet deed. ❤️ Een gast die bijzonder is. ADHD heeft. En niet kon aarden op school.

Zijn moeder heeft hem een tijdje homeschooling gegeven. Waarin hij in ’s middags vaak samen met haar de natuur in ging. Fietsen, hiken, ontdekken, planten bestuderen en klimmen. Veel klimmen. Op zijn eigen wijze en manier.

Marc-André Leclerc klimt alleen, ver van de schijnwerpers. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige Canadees enkele van de meest gewaagde solo-beklimmingen in de geschiedenis.

Toch trekt hij weinig aandacht. Zonder camera’s, touw en foutenmarge is Leclerc’s aanpak de essentie van solo-avontuur.

Nomadisch en publiciteitsschuw, hij heeft geen telefoon of auto, en is terughoudend om een ​​filmploeg binnen te laten in zijn pure visie op klimmen.

Filmmaker Peter Mortimer wil een film over Leclerc maken, maar heeft moeite om zijn ongrijpbare onderwerp bij te houden. Vervolgens begint Leclerc aan een historisch avontuur in Patagonië dat zal herdefiniëren wat mogelijk is in solo klimmen. 😇

De docu is hier te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *