1,50 dollar op zak, 2 sandwiches en een droom…

Zie je de jongeman op deze foto? Hij was 18 jaar oud toen de foto werd genomen op het treinstation in Mobile, Alabama, in 1952. Er zit $ 1,50 in zijn zak. In de tas naast zijn voet zitten twee paar kleren. En als zijn moeder was zoals de meeste andere moeders in het Zuiden van Amerika, dan had hij waarschijnlijk wat sandwiches en andere snacks bij zich. Hij was op weg naar Indiana om een ​​baan aan te nemen.

Hij ging honkbal spelen voor de Indy Clowns van de Negro Leagues. Blijkbaar was hij er best goed in. Hij speelde 2 seizoenen voor de Milwaukee Brewers en voor de Milwaukee Braves, voordat hij hen later volgde naar Atlanta. Uiteindelijk was hij de laatste Negro League-speler die op een Major League-selectie stond.

Zijn afbeelding hangt nog steeds in de honkbalwereld. Op dit moment is hij de senior vice-president van de Atlanta Braves. Hoewel het team sindsdien (tweemaal) van stadion is veranderd, hangt zijn gepensioneerde nummer 44 nog steeds aan de muur van het oude Atlanta-Fulton County Stadium, in de buurt van de plek waar hij een homerun sloeg om het record van Babe Ruth te verslaan (het record dat hij  33 jaar heeft gehad.

De man is “Hammerin” Hank” Aaron. Geboren op 5 februari 1934 en terug naar het moederschip op 22 januari 2021. Hij geloofde in zichzelf. In een leven in vrijheid. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *