Sterven of toch niet?

Een Adelaar leeft 70 jaar. Op zijn 40-jarige leeftijd moet hij een moeilijke beslissing nemen. Zijn nagels worden zo lang en onhandig dat ze de prooi waar ze zich aan voeden niet meer kunnen vasthouden. De snavel kromt te veel richting borst en dient hem niet meer. Zijn vleugels zijn verouderd en zwaar, vliegen word erg moeilijk. 

Sterven of vernieuwen?

Hij heeft twee alternatieven: sterven of geconfronteerd worden met een pijnlijk proces wat vernieuwing heet. Bestaande uit vliegen naar een nest in de bergen vol gesteente. Beginnen aan zijn pijnlijke tocht. De adelaar begint heel hard zijn snavel op de stenen te slaan totdat de snavel afbreekt. Daarna wacht hij op de groei van een nieuwe snavel, waarna hij ook één voor één al zijn nagels aftrekt om zo ook weer nieuwe klauwen te krijgen. Hierna laat hij ook zijn versleten veren los die hem belemmeren om verder te vliegen.

Wedergeboorte

En na deze lange en pijnlijke vijf maanden van wonden likken, heling en groei, slaagt hij erin om zijn beroemde vlucht van vernieuwing, wedergeboorte en viering uit te voeren om zo nog dertig magische jaren verder te leven. In ons mensen leven om ook een overwinningsvlucht voort te kunnen zetten, moeten we onszelf soms beschermen. Soms even terugtrekken om zo een vernieuwingsproces te beginnen. We moeten af van gewoontes, tradities en herinneringen die ons ervan weerhouden om verder te gaan. Alleen vrij van het verleden kunnen we optimaal profiteren van het waardevolle resultaat dat een vernieuwing met zich meebrengt.

Keuzes

Orde brengen in de mentale wereld, herinneringen weggooien aan frustrerende of pijnlijke gebeurtenissen. Om bij onszelf te vernieuwen, moeten we ook elkaar leren kennen. Om zo te weten wie wij zelf hierin zijn, wat onze potenties zijn en waar we nodig zijn op de wereld en naartoe willen vliegen. Voor alles is een oplossing. Denk in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Het is jouw gegeven leven en jouw keuzes. De grootste uitdaging is jezelf zijn in een wereld waar iedereen iemand anders probeert te zijn. Volg de Eagles route overzie… denk altijd in oplossingen en vooruit..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *