Mediteren voor ouders en kids: een toffe ontdekkingsreis!

Wist je dat mediteren en mindfulness tegenwoordig heel populair zijn? Je hoort er vast wel eens over, op internet, de tv, of van vrienden. Maar hoe ben ik eigenlijk met mediteren begonnen? En wat heeft het mij allemaal gebracht? In deze blog vertel ik er meer over. Ik noem het gewoon ‘mediteren’, maar het is eigenlijk veel meer dan dat!

Wat is mediteren?

Voor mij is mediteren echt een mix van allerlei leuke dingen: mindfulness, stil zijn, ademhalingsoefeningen, verschillende soorten meditaties, en letten op wat er om je heen gebeurt. Soms helpt het mij om in het ‘nu’ te zijn, en soms helpt het mij om na te denken over de toekomst.

Hoe ben ik begonnen?

Het was eigenlijk toeval dat ik begon met mediteren. Eind 2015 las ik over een cursus genaamd ‘Mindfulness in de Sport’ en dat klonk interessant! Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar persoonlijke ontwikkeling en leer graag nieuwe dingen, dus ik besloot om het te proberen.

Een belangrijk moment

In april 2016 had ik een lastig moment op mijn werk, waar ik erg van schrok. Dat was voor mij het teken dat ik iets moest veranderen. Ik besloot om minder te gaan werken, een mindfulnesscursus te volgen en hulp te zoeken bij een coach. Dit alles heeft mij heel erg geholpen.

Grappig begin

Weet je wat grappig is? Tijdens mijn eerste mindfulnessbijeenkomst viel ik in slaap en snurkte ik heel hard! Maar langzaam maar zeker leerde ik echt te mediteren en voelde ik me steeds beter als ik het deed.

Wat heeft meditatie mij gebracht?

Door regelmatig te mediteren, ben ik meer over mezelf gaan leren. Ik ben rustiger geworden en kan nu beter omgaan met lastige situaties. Mediteren heeft mij geholpen om beter naar mijn eigen gevoel te luisteren en om te weten wat ik echt wil.

Doe je mee?

Aan het einde van elke meditatie trekken we een kaart met een positieve spreuk. Je mag daarna vertellen wat je ervan vond, maar dat hoeft niet. Hopelijk vond je deze blog interessant en wie weet ga je ook eens proberen te mediteren!