6 Leiderschapsprincipes die we kunnen leren van de adelaar

Deze 6 leiderschapsprincipes kunnen we leren van de adelaar. De natuur geeft ons vaak waardevolle en interessante inzichten. Als we open staan en ontvankelijk zijn, dan zie je vaak de mooiste dingen. In deze blog komen 6 principes van de adelaar aan bod met een mogelijke betekenis erbij.  

1. Adelaars vliegen alleen en op grote hoogte.

Ze vliegen niet met mussen, raven en andere kleine vogels.

BETEKENIS; Blijf uit de buurt van bekrompen mensen, degenen die je naar beneden halen. Eagle vliegt met Eagles. Houd goed gezelschap.

2. Adelaars hebben een nauwkeurige visie.

Ze hebben de mogelijkheid om zich op iets te concentreren tot op 5 km afstand. Ongeacht de obstakels, de adelaar zal zijn focus niet van de prooi verplaatsen totdat hij hem grijpt.

BETEKENIS; Heb een visie en blijf gefocust, ongeacht de obstakels en je zult slagen.

3. Adelaars eten geen dode dingen.

Ze voeden zich alleen met verse prooien.

BETEKENIS; Vertrouw niet op uw succes uit het verleden, blijf zoeken naar nieuwe grenzen om te veroveren. Laat je verleden waar het hoort, in het verleden.

4 Adelaars houden van de storm.
Wanneer wolken zich samenpakken, raakt de adelaar opgewonden, de adelaar gebruikt de stormwind om zichzelf hoger te tillen. Zodra hij de wind van de storm heeft gevonden, gebruikt de adelaar de razende storm om zich boven de wolken te verheffen. Dit geeft de adelaar de mogelijkheid om te glijden en zijn vleugels te laten rusten. Ondertussen verschuilen alle andere vogels zich in de takken en bladeren van de boom.

BETEKENIS; Ga uw uitdagingen aan, wetende dat u hierdoor sterker en beter tevoorschijn komt dan u was. We kunnen de stormen van het leven gebruiken om naar grotere hoogten te stijgen. Presteerders zijn niet bang om naar grotere hoogten te stijgen. Presteerders zijn niet bang voor uitdagingen, maar genieten ervan en gebruiken ze op een winstgevende manier.

5. Adelaars bereiden zich voor op de echte wereld.
Ze verwijderen de veren en het zachte gras in het nest, zodat de jongen zich ongemakkelijk voelen als voorbereiding op het vliegen. En uiteindelijk vliegen ze wanneer het ondraaglijk wordt om in het nest te blijven.

BETEKENIS; Verlaat je comfortzone, daar is geen groei.

6. Als de adelaar oud wordt transformeert hij.
Zijn veren worden zwak en kunnen hem niet zo snel en zo hoog nemen als zou moeten. Dit maakt hem zwak en zou hem kunnen laten sterven. Dus trok hij zich terug naar een plek ver weg in de bergen. Terwijl hij daar is, plukt hij de zwakke veren op zijn lichaam en breekt zijn snavels en klauwen tegen de rotsen totdat hij helemaal kaal is; een zeer bloederig en pijnlijk proces. Dan blijft hij in deze schuilplaats totdat hij nieuwe veren, nieuwe snavels en klauwen heeft gekregen en dan komt hij hoger vliegend dan voorheen.

BETEKENIS; We moeten af ​​en toe oude gewoontes afleren, hoe moeilijk ook, dingen die ons belasten of geen waarde toevoegen aan ons leven, moeten worden losgelaten.

Door Ahmed Ali Kahn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *